5 i 6 d'Octubre

2019

REUS 

OCULT

Mires o veus?

Patrocinadors

logo_COAC_01.png
Simon Grup.png
 

EL REUS OCULT

DESCOBREIX RACONS DESCONEGUTS EN 48 H!

Què és?

El Reus Ocult és una iniciativa de l’Associació Espais Ocults que es basa en difondre el patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat de Reus.

 

Es realitzen visites guiades gratuïtes a espais de la ciutat que normalment no són visitables.

Qui som?

 

Som l'Associació Espais Ocults!

 

Una associació sense ànim de lucre transversal formada per arquitectes, historiadors de l'art, professors i altres amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni de les ciutats i promoure la participació dels ciutadants en actes culturals.

Com visitar els espais?

Amb la guia del Reus Ocult.

 

Als laterals del plànol del tríptic trobaràs els horaris d’obertura de cada edifici. Es realitzen visites de manera contínua amb una durada de 15-20 min. Només has d’apropar-te a l’espai i esperar a que es formi el grup de visita per gaudir de l’experiència!

Fes-te soci! 

 

Per només 10€ a l'any !
·  Prioritat d'accés en les activitats com el Reus Ocult
·  Descomptes en les activitats complementàries
· Col·laboració en una activitat que difon el patrimoni arquitectònic, històric, cultural, etc...
 
 

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

T'imPorta? t'acompanyo

Totes les edats!

Espais Ocults hem dissenyat aquesta activitat per reivindicar les portes, la seva presència necessària i tants cops, tret de les monumentals, desapercebuda. El recorregut posa el focus en portes que no apareixen en circuits habituals, o que formen part de construccions que les amaguen, i que han resistit els embats del temps, molts cops, convuls. La ruta ens permetrà practicar activitats tant dignes i plaents com recordar, evocar i imaginar. En alguns casos la porta serà la protagonista, i en altres, l'excusa necessària per donar sentit a un edifici.

La visita s'inicia al punt de trobada i a les hores que s'indiquen a la ruta. No cal inscripció i és completament gratuïta. Les visites les fa un guia en grups d'aproximadament 20 persones i tenen una durada de 30-45 minuts. 

PORTES DE RESISTÈNCIA

Es visitaran les portes de la Casa Espuny, el Convent de Sant Francesc, la Prioral de Sant Pere, Peixateries Velles, l'Hospital Medieval i l'Ajuntament

Punt de trobada

C/ Abadia, 8

Horari

Dissabte

10:00, 12:00, 16:00 i 18:00

Diumenge

10:00, 12:00,

16:00 i 18:00

 

Petits exploradors 

A partir de 3 anys!

amb la col·laboració de

Petits exploradors és un conjunt d'activitats que es realitzen dins del Reus Ocult enfocades a famílies amb nens a partir de 3 anys. Són activitats dinàmiques que es desenvoluparan als mateixos espais que s'obren pel Reus Ocult.

No cal realitzar una inscripció prèvia. A l'accés a cada activitat té un cost de 2€ per nen fins a 15 anys (1€ per socis). A partir de 15 anys no es paga. La inscripció i el pagament es realitza a l'entrada de cada taller abans de l'inici. Els horaris i les ubicacions es mostren més a baix.

Un club molt especial

Un forn gegantí

Hauràs de ser molt hàbil per descobrir i completar la petita càpsula del temps que descobriràs a cada sala!

Descobrirem la importància dels maons en les cases antigues i Modernistes de Reus. Vine a descobrir-ho !

On?

On?

El Círcol

La Bòvila Sugranyes

Quan?

Dissabte

10:30, 11:30

17:15 i 18:15

Diumenge

10:30 i 11:30

Quan?

Dissabte 

10:30,11:30

i 12:30

Diumenge

10:30 i 11:30

 
 

PEDALEJA EL  REUS OCULT

Totes les edats!

amb la col·laboració de

Pedaleja el Reus Ocult és una activitat que es realitza dins del Reus Ocult 2019. És una divertida combinació de cultura esport, una nova manera de viure el Reus Ocult!

 

Es plantegen un itinerari a través del quals es podran visitar 3 espais i 1 porta. Les rutes són assequibles per a totes les edats i nivells. Per participar cal omplir el formulari d'inscripció prèvia i anar directament al punt de trobada. A canvi d'una donació de 3 €  (1,5€ per socis) es proporcionarà l'accés prioritari per els grups en bici i un avituallament al segon espai de cada ruta.

Hi ha 30 places per cada itinerari i dia, quan s'omplin es tancaran les inscripcions. En cas de no poder assistir aviseu el més aviat possible mitjançant un correu a info@espaisocults.cat per poder reomplir les places.

Ruta 9 km

Refugi del Mercadal, Dipòsit de les Aigües, Bòvila Sugranyes i Casa March

Punt de trobada

Refugi del Mercadal

primera sortida: dissabte a les 10:00 h

segona sortida: diumenge a les 10:00 h

Hores d'inici

LA GUÍA

Troba-la al Gaudí Centre de la Plaça del Mercadal 

a partir del 26 de setembre

 
Triptic Cara A.jpg

Al tríptic trobaràs els horaris d'obertura, informació i ubicació dels espais del Reus Ocult. T'animem que amb paper i boli en mà elaboris el teu pròpi recorregut en funció de la disponibilitat de cada espai i que el comparteixis al nostre facebook o twitter!

 

A la part posterior hi trobaràs totes les novetats d'aquesta 3a edició, així com els productes disponibles de l'Associació per emportar-te un record de la jornada!

Triptic Cara B.jpg

Pots trobar-lo gratuïtament al Centre Gaudí (Pl. Mercadal), a l'Ajuntament de Reus, al Centre d'Informació Turística i en diversos punts de la ciutat. Durant el Reus Ocult estarà disponible a tots els espais. També et pots descarregar la versió digital.

Descarrega-te-la 

 

CONCURS INSTAOCULT!

Fotografia el Reus Ocult! 

BASES 

 

COM PARTICIPAR? 

Segueix-nos a la Xarxa Social Instagram a @espaisocults, etiqueta la teva fotografia amb els hashtags #instaocult2019 i #reusocult2019 i posa-li un TÍTOL. Consulta les bases de participació!

 

TEMA

La temàtica de les fotografies és completament lliure, sempre que mostrin alguna activitat o esdeveniment relacionat amb l'activitat del Reus Ocult durant els dies 5 i 6 d'octubre.

JURAT

Un cop tancat el termini de participació, un jurat format per membres de l'Associació Espais Ocults i per experts en el camp de la fotografia decidirà per majoria.

CATEGORIA 1: MILLOR FOTOGRAFIA

 

PROXIMAMENT ES PUBLICARAN ELS PREMIS!

SUBSCRIU-TE PER REBRE LA NOTIFICACIÓ PER CORREU ELECTRÒNIC

Segueix-nos a: @espaisocults

  • Instagram - Black Circle

UN RECORD DEL REUS OCULT

Una petit impuls per l'activitat!

Podràs trobar-los a la major part dels edificis ,

és una de les múltiples maneres de col·laborar amb el Festival.

 

COL·LABORADORS,

​GRÀCIES!

Cadascú aporta el seu granet de sorra

 
 

Associació Espais Ocults | info@espaisocults.cat | C/ Argentera, 25, baixos 2B | Reus | 43202

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now