top of page
  • Foto del escritorEspais Ocults

El 8 i 9 d’octubre torna el Reus Ocult amb visites aespais patrimonials de la ciutatL’Associació

L’Associació Espais Ocults organitza per vuitè any consecutiu aquesta activitat que posa en valor el patrimoni reusenc.


Quasi un centenar de voluntaris faran possible la nova edició del Reus Ocult, en què es mostraran una tretzena d’espais.Mostrar i posar en valor el patrimoni, però també, fomentar l’esperit crític de la ciutadania són els objectius de l’Associació Espais Ocults que es posen especialment de manifest en la que és la seva activitat més destacada, el Reus Ocult. Puntualment, des de fa vuit anys, aquesta activitat s’ha fet un lloc en el calendari cultural, i per què no, festiu, a l’inici del mes d’octubre. Així doncs, el dissabte dia 8 i diumenge dia 9 d'octubre, s’oferiran diverses visites a diferents punts de la ciutat.


Després de dos anys en què l’associació ha estat capaç de mantenir el Reus Ocult adaptant-se a l’excepcionalitat de la situació, tornem a la normalitat amb una aposta ambiciosa com és l’obertura de tretze espais i el retorn al format habitual. Per tant, les persones interessades en participar en aquesta activitat, només caldrà que vagin a l’espai que volen conèixer (hi trobaran un tòtem identificatiu i voluntaris que els rebran) i quan s'arribi als quinze visitants, s'iniciarà la visita.


Com sempre, un dels pilars que permetrà que el Reus Ocult es dugui a terme, seran els prop de 100 voluntaris que hi participen de manera desinteressada.


L’associació tindrà un punt d’informació general a la plaça del Mercadal per donar a conèixer els diferents espais visitables i qui ho cregui oportú, podrà donar suport material a l’associació o fer-se soci de l’entitat per al període 2022-2023. En aquest sentit, tenim ja preparada una activitat per als nous associats, a principis de novembre. A l'espai informatiu de la plaça Mercadal, també es lliuraran els obsequis als guanyadors del concurs Instaocult, que des de fa tres setmanes, ha estat en marxa en el perfil d'Instagram d'Espais Ocults. A través d'aquest mateix perfil, els visitants dels diferents espais podran participar en dos concursos fotogràfics que estaran vigents durant tot el cap de setmana del Reus Ocult.


En l’edició d’enguany s’ofereixen un total de nou espais totalment nous i quatreque ja s’han mostrat en altres edicions. El centre de la ciutat és present amb l'acollidor pati de la Casa March o l’escola Prat de la Riba, però el protagonisme el tindran espais que se situen en els vèrtexs d’un gran quadrat. Per una banda, es podran visitar masos com el Tallapedra, Parsifal i Vil·la Maria. Per altra banda, tindrem espais amb vocació de servei públic, com el Centre el Roser (antiga escola bressol i presó), l’Institut Gabriel Ferrater o el modern edifici de la Fundació Rosa Maria Vívar-Centre terapèutic per a l'Alzheimer. També es podran visitar espais industrials com l’antiga fàbrica Baget o la foneria Ginfer i, finalment, tindrem espais dedicats a l’espiritualitat com el Santuari de Misericòrdia, la seu de les Claretianes o el curiós i modern espai del columbari de la parròquia de Sant Joan.


Els espais tenen com a denominador comú la dificultat de conèixer-los a no ser que siguem usuaris dels serveis que ofereixen. Altres, pel seu caràcter privat, s’obren a la ciutadania gràcies a la generositat dels seus propietaris que han dipositat la seva confiança en l’associació per tal de divulgar els magnífics elements que allotgen les seves estances.


Per a la celebració d’aquesta nova edició del Reus Ocult, l’Associació compta amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona, el Tomb de Reus, l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, així com empreses privades que un any més, donant suport material al Reus Ocult, posen de manifest que creuen que el suport a la divulgació del patrimoni i a la Cultura, és una aposta necessària.


A Reus, si hi ha Reus Ocult, és que ha arribat l’octubre!!!


656 visualizaciones0 comentarios
bottom of page